Friday, 27 May 2011

Dah Lepas

seperti yang dijanjikan pg smlm....n3 baru akan dimasukkan..tp sorry agak terlewat sedikit sbb masalah internet di kampung sangat2lah slow...huhuhu..x pe..apa blh buat..diluar bidang kuasa kita..hehehe..berkaitan dgn tajuk n3 kali ini..mesti ramai dah tahu...interview utk sesiapa yg ambil kursus pendidikan di mana-mana U dlm upu masa fasa 1 telah berlangsung dan masih berlangsung lg...ramai kwn yg dari KMK terpilih utk menghadiri temuduga ini...x kiralah utk subjek apa2 pon...tidak terlepas jugak bg diriku...pergh,masa tahu diri ini kena temuduga dan terpaksa menghadiri satu ujian khas...jgn nak kata apa2 la...hati ini memang x tenang langsung... kadar degupan jantung  sangat2lah tinggi....nervous punya pasal la...hehehe..x pe..janji temuduga tu dah lepas..hehehe
kat sini nak ceritalah pasal diriku ini menghadiri temuduga dan ujian khas pada hari khamis bersamaan 26 Mei 2011 dekat Universiti Perguruan Sultan Idris(UPSI)...hehehe...jauh tu jgn nak kata apa la...naik kematu duduk lama2 dlm kereta...nasib hari tu x kena drive..kalau tak x tau la apa yang jadi..kami pergi ke Perak tiga orang sahaja iaitu mak,diriku, dan adikku..abang???dia kena pergi kerja...x blh nak ponteng...hehehe..diriku??? memang minggu itu dah mula berkerja...tp supervisor & permenant promoter tu bg diriku cuti 2 hari...so cuti bermula dari hari Rabu sampailah Khamis...so apa lagi cuti la...hehehe...pukul 9 pagi khamis,sesi pendaftaran utk ujian khas pon bermula...kami semua diberi kertas acara2 yg perlu kami lakukan sepanjang ujian khas itu...acaranya ialah tekan tubi (pamping),lari mengikut masa bip,lompat jauh statik,menggelecek bola,jangkauan melunjur...acara yang paling payah terpaksaku tempuhi tekan tubi & larian ..mana taknye,dah sebulan lebih x fit...so senangnye la nak pancit..hehehe..kesakitan masa jalani ujian fitness itu masih dirasai sampai sekarang...muscle2 semua habis terkejut sbb dikerah utk buat semua tu dalam masa yg ditetapkan..sampai nak batuk pon jadi sakit bahagian abdomen...memang fitnessku dah parah la sekarang nie..masa buat fitness nie,kami semua dipantau oleh para pensyarah bahagian sains sukan UPSI & urus setia yg telah dilantik...boleh tahan la mereka semua...hahaha
petang tu pulak dalam pukul 2 bermula debaran baru...apa lagi,temuduga yg dinanti-nantikan...hahaha...ambik kau,diriku kena interview utk dua2 kursus pendidikan iaitu maths & pj..hahaha...ditemuduga oleh 3 orang panel..semuanye perempuan..hehehe...soalan mereka semua sangat2lah open smpai memang x blh nak teka apa yg akan ditanya oleh mereka..hehehe..apa lagi,apa yg ditanya,kita jawab je la....nak bagi tips kat orang pasal interview pon x bnyak...pasal soalan???setiap orang akan disoal dgn soalan yg berbeza-beza...memang hanya boleh bantu sikit-sikit sahaja...habis interview...hati terus rasa tenang...kadar degupan janutng pon kembali normal....terus x fikir apa dah pasal interview...fikir nak balik rumah cepat dan nak berehat..hehehe

p/s:Good luck utk sesiapa yang akan hadiri interview hari ini dan hari2 seterusnya...hehehe...semoga kejayaan                
       milik kita semua...  Do the best,Allah do the rest...InsyaAllah....

Monday, 23 May 2011

Interview

fuhhh..n3 nie kita ckp pasal interview...bg budak2 matrik yg ambik course pendidikan masa isi upu fasa pertama...nie la msa dy utk hadiri temuduga..hehehe..hari tu pergi ambik ujian medsi...kena jawab 300 soalan dalam masa sejam...soalan memang x susah..cuma soalan2 biasa berkenaan diri kita sahaja...cuma jawab ya @ tidak...setuju,sangat setuju,tidak setuju...fuhhh...boleh la jawab soalan tu..akhirnya result temuduga medsi keluar...baru keluar lepas result matrik pspm 2 keluar 18 Mei 2011 hari tu...yes..'anda dikehendaki menghadiri temuduga'..nampaknya diriku telah berjaya utk menghadiri temuduga...tapi tempat temuduga tu sangat2lah jauh...dekat mana lagi...Perak...fuhhh..jauh tu..kalau nak p kerja pon macam bazir je...rugi p kerja minggu nie... mcm sia-sia kerja je...nampaknya rabu dah nak kena pergi Perak...sebab khamis pagi pukul 9 dah nak kena ada di sana...takut giler2 nie...nervous pon ada...tidak.....doakan kejayaanku yea...insyaAllah....akanku berusaha bersungguh-sungguh sampai berjaya...

Friday, 20 May 2011

Tiba Masanya...

sudah tentu korg semua tertanya-tanya pasal tajuk n3 nie kan???n3 dipost lewat sehari...hehehe..saja nak post lewat sebab kemarin mcm x de mood nak masukkan n3 yg baru nie...dah lama sangat tunggu nak tengok cerita nie aka movie...semalam bersamaan hari khamis 19 Mei 2011,tarikh keramat untuk cerita Nur Kasih The Movie keluar dekat panggung wayang...memang dah ditunggu-tunggukan kemunculan movie nie..x sabar sangat2 sebelum nie..semalam lah tarikhnye...apa lagi,diriku & kawan2 terus pergi panggung wayang utk tengok cerita nie..kami pergi beramai-ramai..tengok show pukul 3.20 petang dekat TGV Sunway Carnival...Kami beli tiket utk show petang pukul 1 lebih lagi...takut tiket sold out...hehehe..semangat la katakan...peminat setia drama nur kasih la katakan...
ini tiket kami berenam:
kami pilih seat agak belakang la jugak..nak ambik feel lebih la katakan..hehehe..bermula dari D11-D16
D11 seat Habibah,D12 seat Fathin,D13 seat Hazirah,D14 seat Afiqah,D15 seat Amal,D16 seat Ina..
sebelum tengok wayang kami makan beramai-ramai...besa la keluar dari pukul 12 sampai dekat sunway dalam pukul 1...apa lagi..kami makan terus la...lapar sangat2 masa tu..lepas makan,kami terus pergi sembahyang..Tibalah masa yang ditunggu-tunggukan...show time...ramai giler yang nak tengok wayang tu...x kita tua @ muda..lelaki @ perempuan....semuanya ada...show petang tu hampir full house...penat pulak cerita pasal kami..jom kita cerita pasal movie nie pulak...hehehe..
pertama yang boleh dicakapkan ialah movie nie memang superb..movie arahan Khabir Bhatia memang sangat2 mantap...jalan cerita dia memang terbaik...lakonan semua pelakon terutamanya Remy Ishak (idola kegemaran),Tiz Zaqyah (idola kegemaran jugak) & Fizz Fairuz beserta pelakon lain sangat terbaik...mempunyai 'chemistry' yang sangat kuat...gandingan Tiz & Remy sangat mantap...
kita terus ke movie nie lah...malas nak ulas panjang2 lg sbb semlm dah post dkt facebook...hehehe
Khabir memang pandai mainkan perasaan penonton...lima minit yang terawal pon tanpa disedari air mataku ini mengalir tanpa segan silu...sedih sgt2...huhuhu...sepanjang 1jam 30 lebih tayangan movie ini,kami disajikan dengan pemandangan yang sangt menarik...jalan cerita yang senang difahami...dekat dihati semua orang..ada part2 yg buat kami semua menangis...bagi yang kental,nangis tu mungkin x nangis la...hehehe...
movie nie kira macam flash back untuk Nur dan diceritakan oleh Aidil hasil tulisan Adam...time nie Adam dah meninggal dunia,Aidil & Nur telah menjadi tua...cerita bermula dgn menunjukkan sebuah keretapi yang dinaiki Adam & Nur ketika di Jordan...tapi sebelum itu,mereka ingat semula 6 bulan sebelum mereka ke Jordan...ketika itu Alyah telah meninggal dunia..Aidil menjadi semakin tertekan utk membesarkan anak-anaknye tanpa seorang ibu...Adam banyak membantu Aidil utk membesarkan anak-anak dia...Nur pon sama...Adam & Nur masih belum dikurniakan anak..Adam & Nur menguruskan rumah kanak-kanak terbiar..Masa Adam tengah mengajar budak2 terbiar ini,Nur sedang mendukung seorang bayi...Nur menerima panggilan telefon dari doktor yg mengatakan Nur telah hamil...Dalam perjalanan Adam & Nur ke kampung, Nur memberitahu Adam,yang dia mengandung..Adam sangat gembira dengan berita itu...seluruh ahli keluarga Adam gembira mendengarnya...namun semua itu tinggal kenangan kerana Nur mengalami keguguran..Nur berasa sangat sedih...Adam berasa sangat sedih bila melihat Nur sedih...Adam dah x sanggup menghadapi semua itu sekali lg...Aidil menasihatkan Adam...Adam & Nur pergi ke Jordan utk berehat...ketika di Jordan,Adam mengalami pelbagai mimpi buruk yang menunjukkan Nur meninggalkan dia..Adam & Nur terlibat dalm kemalangan keretapi...Adam berdoa supaya Adam pergi dulu sebelum Nur..dalam kemalangan itu,Nur & Adam terselamat...Adam sanggup pergi ke lokasi kemalangan keretapi tu utk mencari cincin Nur...
ketika dalam perjalanan ke tempat tersebut,Adam mengalami kesakitan pada jantungnya...Adam tetap terus mencari cincin Nur..Nur menjadi semakin risau sebab Adam belum pulang..Nur mengambil keputusan utk mencari Adam....hampir 12 jam misi Nur mencari Adam tidak berjaya..Aidil datang ke Jordan utk mencari Adam bersama Nur..Nur tidak putus asa mencari Adam...akhirnya misi Nur berjaya..Nur berjaya temui Adam..Adam kerika itu,kaki patah,tangan patah...Nur & Aidil membawa Adam pulang ke Malaysia..Adam menjalani pemeriksaan kesihatan..secara luaran Adam tidak mengalami sebarang masalah..tapi secara dalaman,Adam mengalami masalah...ekoran tragedi yang berlaku di Mumbai hari tu,dalam jantung Adam mempunyai masalah..sebelum ini benda yg berada dlm jantung Adam tidak membawa sebarang masalah..tp sekarang benda tu dah semakin hampir dgn jantung Adam...Adam perlu menjalani rawatan..Adam telah mengetahui masalah ini...Adam telah berputus asa...tapi Nur bangkitkan semula semangat Adam...Nur cakap kalau Adam x nak jalani rawatan itu utk Nur,tapi tolong jalani rawatan itu demi anak mereka..Adam menjalani rawatan tersebut...tetapi semakin lama Adam nenjalani rawatan tersebut,Adam semakin tenat...kewangan pon  semakin teruk..Adam mengajak Nur utk pulang ke kampung..rumah mereka di Kuala Lumpur dijual..Adam semakin tenat...Adam bernafas dengan susah sekali...Nur berasa sangat kesian dengan Adam..sampai satu masa,Adam mengalami kesukaran utk bernafas...Nur terpaksa bawa Adam ke hospital...sebelum Adam masuk hospital,Adam telah menulis kisah kehidupan Adam & Nur dlm sebuah buku...Adam telah dimasukkan hospital..Aidil pulak terpaksa berlawan dengan Jamal...Mamat datang utk menberitahu Aidil mengenai Adam...Mamat berlawan dengan Jamal.Mamat meninggal dunia masa pergaduhan itu..Mamat memdermakan jantungnya utuk Adam..Adam selamat...Adam & Nur mendapat seorang anak lelaki yang diberi nama Saif.. Adam mendukung anaknya,dan memberitahu Adam & Nur telah lama menunggu kelahirannya..Adam meninggal dunia masa tua ketika sedang melukis...ketika itu,Adam telah tua..Aidil lah yang menjaga Nur..Nur seperti mengalami penyakit hilang ingatan..Aidil membacakan kpd Nur buku yang ditulis oleh Adam..Anak-anak Aidil telah besar termasuklah anak Adam & Nur...Ilyas,Mariam & Saif telah berkahwin...Ilyas & Mariam tidak dikenali oleh Nur..mereka terpaksa diperkenalkan oleh Aidil kepada Nur...tetapi bila sampai turn Saif,ketika itu Saif berdiri tepi tingkap..Nur memanggil Aidil dan memberitahu Nur tahu lelaki berkenaan ialah Saif,anaknya...Nur memeluk Saif...The End...hehehe..
korang semua mesti pergi tngk cerita ini..hehehe sebelum itu,dibawah nie sedikit gambar kami berenam sebelum tayangan bersama poster Nur Kasih The Movie...






hope korang enjoy tengok movie nie..Kami semua enjoy tengok movie ini...Cerita yang sangat menarik...
NUR KASIH THE MOVIE MEMANG MENYENTUH PERASAAN...THE BEST LA...

Thursday, 19 May 2011

Masa telah sampai....

tajuk memang suka buat orang tertanya pasal apa pulak n3 baru nie...hehehe..almaklum la hari nie hari apa...sudah semestinya khamis = 19 MEI 2011...semlm  result keluar...alhamdulillah....result nie lg ok dari result sem 1...hehehe...besa ar sem 1 bnyk sgt main...masih leka lg....tp sem 2 lg la bnyk main...tp bersyukur sgt2.... tp yg paling gembira pasal result nie ialah janjiku pada pensyarah bio tutor ialah utk menghadiahkan beliau A utk subjek bio....akhirnya hajatku tercapai jugak...A dlm genggaman dlm subjek bio...sgt2 bersyukur...x pernah rasa seronok mcm nie...janjiku utk pensyarah bioku telah tertunai...terima kasih cikgu...x lupa jugak utk semua pensyarah bioku....jasa mereka x sentiasa dikenang....TERIMA KASIH CIKGU....

Tuesday, 17 May 2011

Takut....

seperti biasa..esok adalah hari yg dinanti-nantikan(yea ar tu)...sebenarnye mmg takut bila masanye dah sampai... takut akan mengecewakan semua org yg menaruh harapan yg tinggi @ menggunung dlm diriku ini...rasanya mcm dah x sanggup mengecewakan org yg disayangi lg...cukuplah utk sekali dahulu...rasa sgt down masa tu...rasa diri nie x berguna lg...tp setelah dinasihat oleh rakan-rakan,semangat naik balik....ops panjang la pulak ceritanye...sebenarnya esok hari result PSPM 2 akan keluar....result nie penentu segala-galanya...sama ada dpt masuk u pilihan dihati atau tidak...dapat course yg nak atau tidak...atau dapat course lelong...tapi course lelong pon x kisah...asalkan kita belajar bersungguh-sungguh mesti akan berjaya suatu hari nnt...dari result nie la dpt menunjukkan sma ada kita dah belajr bersungguh-sungguh atau tidak...semuanya dalam tangan kita nak study ke tak masa study week...all the best utk semua pelajar matrik batch 10/11

Saturday, 14 May 2011

5 more days

mesti korang dah tahu apa tujuan lagi 5 hari kan...sudah tentu cerita favouriteku sudah ingin keluar ke pawagam khamis nie...Cerita apa lagi,Nur Kasih The Movie..sekarang nie bnyk website atau blog2 yg masukkan n3 baru psl NKTM...malas la pulak nak cerita panjang pasal cerita nie sbb masing2 sh blh search blog2 tu...tp apa yg pasti kalau nk pergi tngk cerita nie,kita semua wajib bawa tisu...The Making Of Nur Kasih The Movie pon semakin bnyk ditayangkan dkt tv..semlm dkt tv3,hari ini dkt tv9..dan esok ntv7...masa tngk disebalik tabik td pon dah sedih2...nie kan pulak nk tngk hasil tangan Khabir Bahtiar & Mira Mustafa.....Hasil kerjasama mereka berdua mmg mantap...Kerjasama tiga-tiga pelakon utama memang mantap & meletop...gandingan Remy Ishak(adam) dan Tiz Zaqyah (nur amina) memenag terbaik...romantik giler2...Lakonan Fizz Fairuz(aidil) memang menyentuh hati...ditambah pulak dgn gandingan pelakon2 cilik adik mia sara,dah pelakon veteren...sampai disini sahaja n3 baru sbb dah x nk spoil mood org2 yg nk pergi tngk cerita nie nnt...sebelum tu layan la soundtrack cerita nie..kesemuanya ada 3 lagu...best sgt2...

1)Nur Kasih - Tiz Zaqyah & Yassin Sulaiman

video

2)Tanpamu - Sabhi Sadhi & Helena

video

3)Bertemu Cinta - Mila

video

apa yg pasti,bg peminat Nur kasih,korg semua harus pergi tngk kt panggung wayang...Filem yg kita semua nnt2kn selama setahun....NUR KASIH THE MOVIE memang best...

Wednesday, 11 May 2011

Rindu

Wah title utk n3 nie pon mcm buat orang tertanya-tanya kenapa letak tajuk rindukan..sebenarnya,dah 3 minggu meninggalkan kolej tersayang walaupun dulu benci giler2 dgn kolej tu...tp bila dah tinggalkan tempat tu perasaan rindu tu pon timbul & semakin membuak-buak dalam hati nie..pelbagai kenangan & memori yg telah dibina bersama kawan-kawan,para pensyarahyg paling sporting & bnyak memberi tunjuk ajar,para kakitangan yg berada di kolej..sangat2 merindui mereka semua...tp yg paling dirindui ialah bilik tidurku aka rumahku & roomatesku.....banyak benda yg kami lakukan dalam bilik nie terutamanya menari,makan bersama,sambut hari lahir,sambut hari mooncake,study....pelbagai ragam yg dalam bilik nie...bila fikirkan balik,agak2nya siapalah yg akan duduk dekat bilik kami tu nnt...junior yg perangai mcm kami jugak ke...dalam minggu study week,boleh dikatakan hari-hari kami tangkap gambar..yang jd mangsa kamera aku la...jurukamera siapa lg akulah jugak..tp sebelum balik hari tu sempat lg buat kenangan dekat bawak katil tulis 'i was here KMK 10/11'...hehehe
nie gambar bilik kami masa minggu study week..
 p/s:nie hari-hari terakhir berada dkt kolej

 p/s:meja study roomateku


 p/s:kami yg ubah katil tu....nie kira mcm ruang tamu ar


p/s:meja studyku minggu exam..hahaha

Saturday, 7 May 2011

Hari Ibu

sperti semua orang tahu,hari ini merupakan hari ibu sedunia...penduduk seluruh dunia meraikan para ibu di muka bumi ini..x kisah la apa panggilan korg semua kpd para ibu di muka bumi ini...pelbagai panggilan yg blh di dengar terutamanya mak,ibu,mama,mummy,mum..sudah semestinya bila tiba hari ibu kita akan meraikan mereka dengan pelbagai aktiviti atau memberi hadiah x kira berapa harganya...kita blh meraikan mereka dengan pelbagai cara...
kita blh meluahkan persaan kasih & sayang kita kepada mereka dengan menghargai mereka,menurut kata mereka & sebagainya...tetapi bagi diriku ini,hari ibu ialah setiap hari...penat lelah mereka membesarkan kita, memdidik kita x kira masa,sanggup menggadaikan nyawa demi melahirkan kita,sesungguhnya jasa & budi mereka tidak dapat kita balas...kasih sayang mereka ke atas kita tiada nilainya..Ibu adalah segala-gala utkku... ibu adalah seorang yg cekal,superwoman,tegas...tiada seorang pon dpt menggantikannya di muka bumi ini...
I LOVE U,MY MOM...

Favourite

kali ini tah la..tiba-tiba nak cakap pasal favourite...terlintas mcm 2 je dlm kepala otak nie..mungkin ramai tertanya-tanya kenapakan..saja je nak share..favourite kat sini blh merangkumi mcm-mcm..contohnya:makanan, minuman,warna,jenama,tempat perlancongan,cerita,pelakon & bnyk lg...tp kat sini just nak cerita pasal favourite artis x kisah la lelaki ke perempuan dan movie @ cerita..ok2..nak straight to the point la...malas nk tulis panjang2..memandangkan sekarang dah bulan 5,mesti korang dah tau kan pasal apa..sudah semestinye cerita Nur Kasih..cerita nie mmg meninggalkan banyak pengajaran dalam diriku..salah satunye pasal perubahan seseorang ke jalan Allah..Pengorbanan anak2 utk ibu bapa...sekarang sudah hampir dengan tarikh tayangan cerita Nur Kasih The Movie..mmg dah x sabar nak tngk...suka sangat tngk cetia nur kasih series punya sekarang nak tngk nur kasih the movie pulak..love to watch tizz & remy acting...hehehe
ini Nur Kasih The movie punya poster
p/s:terpaksa masukkan yg nie sbb n3 sebelum nie dah masukkan gmbr poster NKTM..hehehe

dan ini gambar pelakon2 NKTM

ok..sekarang pasal favourite pelakon pulak...sejak tngk nur kasih yg series punya,tersgtlah minat Tiz Zaqyah, Remy Ishak & Fizz Fairuz..lakonan mereka sgt2lah mantap sehingga tngk beberapa kali nur kasih pon x bosan & jemu...Sejak habis cerita nur kasih kat tv masa first tayangan tu,mula la start follow semua cerita yg ketiga-tiga pelakon nie berlakon..contohnya macam cerita asmaradana,mat bunga,& bnyk lg..bnyak sangt cerita yg tngk sampai x ingt tajuk cerita..terlalu kagum dgn lakonan mereka dlm nur kasih terutamanya lakonan tiz & remy sbg adam dan nur...so touching..kdg2 sedih pon ada..

Thursday, 5 May 2011

Hari Yang Dinantikan

mesti ramai yg tertanya-tanya kenapa 19...selain 18/5,19/5 pon tarikh yg ditunggu-tunggu oleh diriku & mybe semua orang...nak tahu kenapa???bagi sesiapa yg mmg layan cerita nie sudah semestinya tahu...Tarikh tayangan Nur Kasih The Movie diseluruh pawagam di Malaysia..filem yg memang dinantikan oleh semua...telah ditunggu dari awal tahun 2011 lg...memang tidak sabar nk tngk cerita nie...tp tah la...sama ada sempat p tngk masa hari pertama ke tidak..x nk cerita panjang pasal Nur Kasih The Movie nie sbb n3 sebelum nie dah ceritakan dah..tp ada sudutan dari NKTM....

video

18 Mei ????


18 Mei,hari yg ditunggu-tunggu oleh semua bdk matrik seluruh Malaysia..Hari yang sgt2 mendebarkan bg semua...nak tahu kenapa,mestilah hari keluar result PSPM 2..ramai yg mungkin akan gementar bila hari ini telah tiba...nak tahu mcm mana keputusan mereka setelah bertungkus lumus menjawab soalan peperiksaan yang memang mencabar(bg diriku ini la),rasa mcm x pernah tngk soalan tu pon ada..malam sehari sebelum keluar result mesti ramai yang x blh tidur...tp bg sesiapa yg mmg confident dgn result mereka,mestilah mlm itu tidurnya sgt2 lena..mana taknye,4.00 dalam genggaman..mudah-mudahan..ramai yg telah bertungkus lumus dlm menjawab peperiksaan PSPM 2 nie...macam2 stail masa study week...dengan nak menghafal la,membuat latihan la...dengan aktiviti kolej yang disediakan oleh pihak kolej..tp mmg best ar...kalau x pandai bahagi masa,masa study week,mmg hancur la...sbb masa study week nie la,semua kuliah,amali,tutoran dah habis..kami bebas nak buat apa kat bilik masing-masing... selang beberapa hari utk bermula exam utk lain subjek,ramai yang boleh menonton movie x kira la melayu,english,korea,hindustan & banyak lg..semuanya terpulang kepada kami sendiri...Selepas result PSPM nie keluar semua orang masing-masing sibuk untuk mengubah kursus-kursus yg dipilih masa sem 1 untuk bersesuaian dengan result yg baru nie..rasanya upu akan dibuka hanya utk seminggu sahaja...line mesti sesak...banyakkan berapa ramai pelajar matrik satu Malaysia..Semoga result kita semua gempak & mendapat apa yg diharapakan oleh semua...Amin & InsyaAllah


p/s:good luck utk semua pelajar matrik....sama2lah kita berdoa semoga memdapat result yang diingin-inginkn..

Wednesday, 4 May 2011

Novel online

novel nie tah la novel on-line ke berapa yg dah dibaca...cerita dy mmg best....Kisah antara Uwais & Hannah sebagai watak utama...Fawaz & Batrisya sbg pelakon sampingan yg wataknya agak memainkan peranan...Selain itu terdpt jugak watak lain seperti Puan Sarimah,Anis,Putera & Mastura...novel nie memaparkan kisah suka duka suami isteri antara Uwais & Hannah.Penulis dy mmg best..pandai bt jln cserita..mampu buat pembaca menangis membacanya,mampu buat orang ketawa & hingga buat semua org tertunggu-tunggu episod yang seterusnya...Sebenarnya,novel ini diperkenalkan oleh salah seorang kwn kt kolej...masa tu time kami study week...pastu terus duk layan novel nie setiap hari..
tp novel nie dah last episod semlm...sedih tp seronok bila tngk Uwais & Hannah bahagia bersama-sama anak kembar mereka...dan bakal memdapat lg seorg cahaya mata...Fawaz & Batrisya juga mempunyai 2 orang anak.. Uwais & Fawaz mengusahakan kolam penternakan ikan air tawar...dan telah berjaya...

p/s:rugi kalau x baca..best giler2...

Sunday, 1 May 2011

Dilema melanda...


dlm dilema sekarang nie...sama ada nak keje @ tidak....argh...........dlm ati mmg rasa mcm x nk keje...mood nk keje mmg dh x de...mungkin sbb dh pernah rasa nikmat penat bekerja dulu kot..mybe..bila ditulis dkt fb psl nie,mcm2 org bg la komen dy...siap pensyarah bg nasihat lg...bila pk2 blik terasa nk keje...tp pk sekali lg mmg rasa x nk keje...mmg niat nk ppg duit sendiri mcm dulu...tp........
tah la...parent mmg suh p keje...dy ckp keje samapai bln 7 je..bln 8 berhenti...lama mmg lama tp ati nie....dlm kepala nie mcm2 dh berpk...kdg2 smpai dh x btoi jd...ish2,,,,kenapa la cuti smpai 5 bln...best mmg best....tp.....