Thursday, 11 July 2013

Rindu SSID???

zirah kembali....mesti ramai yg rindukan drama sebenarnya saya isteri dia kan???sbb rata-rata zirah tngk tweet dkt twitter sedih ssid dh abis...minta cerita nie disambungkan lg....harap cerita nie di filemkan pulak....ada jgk yg sanggup download semua episod ssid untk di ulangan tngk...btl tak????x yh la malu-malu...zirah pon sama....hihihihi...masa download episod awal2 tu sbb nk bt koleksi...tp bila drama nie dh abis jd gian la pulak...tu yg tngk blik...sanggup tido lmbt sbb nk tngk drama nie blik...hihihihi


rindukan pelakon utama ssid???

owh lupa...smlm zirah ada la jln2 dlm blog org....dr satu blog ke satu blog yg lain...terjumpa satu link nie....
terus click link tersebut...last2 jumpa video live chat sebenarnya saya isteri dia petang 5 Julai ari tu... ada izzue dgn tiz....apa lg trus download....... 

video nie khas utk korg yg x sempat tngk ataupon yg nk tngk lg sekali.... comel sgt izzue dgn tiz.... izzue siap nyanyi live lgu kita masa last2..... ada gwiyomi lg dr tiz dgn izzue...lawak sih...




video


nie video baru...full kot......bru lps convert.....51 minit lebih...


layan la...mesti gelak sensorg nnt....hihihihi...thumbs up utk dua2 pelakon nie...terbaik.....



pastu jalan lg....termasuk la dlm instagram penulis sebenarnya saya isteri dia iaitu kak zura asyfar.... terjumpa lak gmbr nie 



tngk rating penonton ssid....terkejut terus....setiap episod ada je peningkatan bilangan penonton ssid....dh jadi fenomena tu......episod last tu yg paling x percaya sekali.... 11 juta ++ tu.....tahniah semua penonton & penyokong ssid......trending dkt twitter la dr ptg 5 Julai tu smpai la ke pg keesokkan arinye....betapa kuat sokong penonton ssid berikan kpd drama tu...tabik spring la..... SALUTE!!!!


hah....nie la gmbr kak zura asyfar....penulis novel sebenarnya saya isteri dia......gambar nie dia ambil masa pergi tngk izzue n tiz berlakon....pandai2 la korg teka nie scene apa....tahukan....baju izzue pakai tu ada dlm scene mana kan...hihihihi....

pastu jalan2 balik masuk dlm blog kak zura.....pastu terpandang satu gmbr n ada 5 link...gmbr n link tu btol2 menarik perhatian.......nak tahu apa dy???? SSID RAYA!!!!
masa baca title nie.....melopong terkejut...what????ada sambungan lg ke...trusk klik link tu...x sabr gler....kak zura dh post sethun lps kot....tp sekarang bru nk baca.....

SSID RAYA.....
haah...mmg sambungan ssid pon....tp version raya je.....sambungan dr novel..... korang baca la sendiri dkt blog kak zura...best part nie...sweet.....lawak pon ada.....
apa yg blh diceritakan dkt sini,ssid raya nie firash dgn syaf dh berbaik....dah ada anak kembar lelaki & perempuan iaitu erran dan reeya....kisah nie bermula dua tahun kemudian....firash pon dh bekerja dkt syarikat papa dia....syaf pon mengandung balik....firash jd makin bertanggungjawab tmbh2 dh bertambah ahli keluarga...mereka smua pulang ke kampung tok wan utk bt persiapan raya....korg baca la...mesti senyum sensorg.....pastu bayangkan firash tu izzue , syaf lak tiz....byg la sendiri...zirah dh byg smlm....
owh lupa lak nak link ke... jap ea....

 nie blog kak zura.... Zura Asyfar's Blog <---- klik la link nie....nescaya korg yg mmg rindukan ssid pasti tersenyum.....


ok la... memandangkan SSID RAYA nie ada 5 part...zirah share la link utk 5 part tu....tp part last kak zura x siapkan lg...so korg pandai2 la bt plot sendiri utk part yg ke-5 tu.....

PART 1 -->  SSID RAYA PART 1

PART 2 -->  SSID RAYA PART 2

PART 3.1 -->  SSID RAYA PART 3.1

PART 3.2 -->   SSID RAYA PART 3.2

PART 4 --> x de lg....sabar ea korg....layan la yg nie dulu....kak zura x menang tngn nk tulis tu...hihihih



hah.....nie ada hadiah special utk korg dr kak zura...semlm baru dy post.....dy bt blog bru...x ramai lg yg follow blog nie....

follow la blog nie --> Zura Asyfar 2nd Blog

korg buka blog nie akan nmpk satu entry je..... apa yg ditulis....

nie dia --> SSID 2

msti ada yg melompat-lompat baca blog nie....ada sambungan dr novel ssid tu.....tp x de kaitan sikit dgn ssid raya td ea...korg layan yg nie lak...best....



yg dlm blog yg bru zirah post link tu,kak zura sambung dr novel sekali dgn cerita...kalau dalam novel firash dgn syaf blik ke kg selidang kn....berhenti dkt satu tmpt yg ada signboard tulis nama kg tu... dlm cerita lak firash n syaf berhenti tepi tasik....sama2 memandang tasik dr cerita kisah lama dyorg....kisah zaman kanak-kanak firash.....masa dulu yg acad sayangkan kak qira tu....hihihi...pastu kan mereka berdua pergi ke rumah mak ngah hasmah....so dlm blog nie bersambung dkt situ  la....dyorg smpai dkt umh mak ngah hasmah...... tp pendek je...lepas la gian sikit....at least...kan......kte tunggu je kak zura update lg blog tu...sabar ea korg....apa2 psl blog tu nnt zirah update...jgn lupa follow blog kak zura yg baru tu.....hihihihi 




P/S : semua link yg zirah attach tu klik je dkt nama2 tu semua....nnt akan keluar terus link tu dkt new tab korg....don worry....mudahkan keje korg.....selamat layan ssid......






1 comment:

  1. Sy dh x reti mcmna nk download episod ssid..ada episod 9 je dpt..nk smpan buat koleksi..mmg best sgt..citer 1st sy suka...kl x citer mlayu mmg x suka..start dr tu sy dh suka bli novel n follow segala ttg izzue n tuz..diorg mmg padan sgt.. ada x link direct @ cara nk donlod episodes ssid???please....

    ReplyDelete