Tuesday, 26 July 2011

Kenduri

Assalamualaikum semua...apa khabar???rasanye smlm baru zirah post n3 baru...hehehe...alang-alang ari nie tengah cuti @ lebih tepat offday...best....sok confirm zirah kena keje full day..besa kena ganti kwan offday sok... x pe la,kwn zirah tu kena full day duty ari nie...saling ganti mengganti la katakan..hahaha...cukup la pasal keje ari nie...kita teruskan ke n3 yg bru,pasal kenduri...n3 pasal kenduri nie zirah nk post lama dah tapi x de mood dgn kekangan masa tu lah yg menjadi punca n3 pasal kenduri nie bru nak jalan kali nie...kenduri nie pasal kenduri arwah sekaligus dengan kenduri naik rumah...hah,jgn salah anggap yea,bkn zirah yg naik rumah baru,tp pak su zirah yg naik rumah baru...rumah dari hasil titik peluh sendiri dan rekaan sendiri pak su zirah..
masa kenduri nie la baru nampak semua orang balik kampung...sepupu semua ada la kat kampung masa tu...semua orang busy dgn keje masing-masing...zirah lupa la bila kenduri nie diadakan...yang pasti masa tu abang zirah x balik dari Johor lagi....kami buat kenduri tanpa dia..sorry yea abang...jgn marah...hehehe..nenek zirah la orang paling sibuk merangkap paling kalut sekali...macam dia pulak yang nak naik rumah baru...hehehe..siap suruh mak zirah g beli karpet la,barang-barang nak masak la...hari kenduri tu,ada lauk pauk yg kami masak,ada yang mintak kedai tolong masak...tapi yang penting lauk favourite zirah iaitu udang goreng mesti ada...sedap giler time tengahari makan nasi...yes....tambah pulak dengan ada ayam masak merah...hehehe...tapi mlm sebelum tu,zirah dengan adik kena la lap cawan,susun barang-barang..tapi apa-apa pon memang best la..walaupun penat tapi memang best...





       sebab x de keje sgt masa nie...



    keadaan pada pagi hari kenduri



    favourite zirah

Monday, 25 July 2011

Tempat Baru

    Sorry sebab zirah baru nak update blog nie...bln nie bru 2 n3 kot zirah sempay buat...sorry sgt2...zirah x sempat pon nk update n3 baru....busy dgn keje lg...jadi maid kat umah tok la....susah la...nk buka internet pon dah lewat malam...nak update blog pon jadi malas bila tengok jam 2-3 pagi...mata pon jadi dah mengantuk tangan pon dah nerat...huhuhu...zirah minta maaf sangat2...tapi zirah x janji la n3 nie x best mcm n3 orang lain... benda nie dah diumumkan lama dah...dekat seminggu jugak la result nie dah keluar...kepada bakal-bakal siswa dgn siswi result nie la yg kita tunggu-tunggukan...maklum la,sebelum nie tunggu keputusan exam...sekrang tunggu keputusan pihak U pulak..mmg mendebarkan...tapi alhamdulillah,kali nie kami semua berjaya menjejakkan kaki di menara gading...bagi Zirah Universiti Putra Malaysia la menjadi tempatku menimba ilmu selepas nie...Jadi orang Selangor la pulak lepas nie...huhuhu...makin jauh la dgn family & kwn2...
    Hari nie baru surat dari pihak U sampai..alhamdulillah,nampaknye sekarang nie kena siapkan segala urusan sebelum bertolak ke Serdang...Masa bulan puasa lagi la penat dengan kerja lagi nak handle urusan-urasan universiti lagi...baju raya pon x beli lagi....baju kurung je dah siap tapi t-shirt dgn jeans belum beli lagi..tmbah2 kasut...favourite things pon belum beli lagi...huhuhu...bila l gaji bln 7 nak masuk nie....money oh money... hehehe

    

Monday, 4 July 2011

Wayang

     Bln 7...bln yg dinantikan...awal bln mmg x payah cerita la..confirm la gaji x masuk lg..poket sentiasa kering masa awal2 bln...mula la nak gagau mana-mana tempat yg ada duit...hehehe..besa la..parent dah potong elaun blnan atau lebih tepat lg elaun bulanan memang terus kena cantas dan x akan tembuh sampai masuk u nnt...huhuhu..buat masa nie memang kena gagau lubuk-lubuk duit la...harapkan duit sendiri je la dalam masa 3 bulan nie..duit tetap duit..tapi sekarang nie zirah nak cerita pasal wayang...hujung bulan 6 dan dalam bulan tujuh nie banyak la movie-movie best yang nak ditayangkan atau sedang ditayangkan...hujung bulan enam ada dua cerita best yang keluar...mula-mula yang ditayangkan ialah cerita transformers 3 lepas tu cerita melayu pon menyusul iaitu cerita Sekali Lagi...dua-dua nie memang zirah nak p tengok..tapi buat masa nie belum ada masa lagi..hehehe...kerja je banyak dan masa x sesuai nak tengok...
    sok zorah nak p tenagok cerita Sekali Lagi lakonan romantis antara pelakon Sam dengan Lisa...ada adik mia sara..memang nak p tengok sok..alang-alang dah cuti sok...apa lagi,zirah terus ajak kawan-kawan p tengok sekali sok...x tau lagi berapa ramai yg nak p sekali...hehehe..cerita transformers 3 tu x tau lagi bila zirah nak p tengok...huhuhu..tiket masa sangat...duit dah makin kering...
    dalam bulan tujuh nie pulak cerita harry potter:death hollow part 2 akan keluar..nie la cerita yg paling zirah tunggu-tunggukan...memang x sabar-sabar nak tahu penghujung dia walaupon dah baca buku nie...hehehe.. kali nie nak ajak abang dan kawan dia p tengok sekali la...penyudah bagi series harry potter...sebelum tu zirah tunjukkan 3 poster yg zirah nak p tengok kat wayang bulan nie....
                                                                    SEKALI LAGI

                                              HARRY POTTER:DEATHLY HOLLOW PART 2

                                                                 TRANSFORMERS 3


sebelum tu ada lagi zirah nak tunjuk trailer cerita harry potter


video

so enjoy la movie-movie best nie dekat wayang..sekian sahaja n3 kali nie...hehehe